Czy wiesz, że kasza jest wyjątkowo delikatna w smaku i jest idealna dla naszych żołądków oraz świetnie sprawdza się jako składnik różnych diet? Kaszy nie trzeba obierać, wystarczy wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować – gryczana czy kukurydziana potrzebuje zaledwie 20 minut. Kasza nie wymaga również specjalnych warunków przechowywania – wystarczy ustawić ją w suchym miejscu lub szczelnie zamkniętym pojemniku. Dzięki bardzo niskiej zawartości wody produkt ten ma długi okres przydatności do spożycia.







Burgery z kaszy owsianej i ciecierzycy


Składniki potrzebne do przygotowania burgerów z kaszy:
  • 1 szklanka kaszy owsianej
  • 1 opakowanie ciecierzycy w puszce
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 cebula
  • kminek mielony, ostra papryka
  • pieprz, sól
  • natka pietruszki,
  • olej do smażenia
  • pomidory polskie
  • ogórek małosolny